Sterrenbeelden die niet goed bij elkaar passen

by Tom Cosyns Seobureau.be
0 comment

Sterrenbeelden die niet goed bij elkaar passen

In de wereld van astrologie wordt er vaak gesproken over welke sterrenbeelden goed bij elkaar passen en welke een perfecte match zouden vormen. Maar laten we eerlijk zijn, niet alle combinaties zijn geschikt voor een liefdevolle en harmonieuze relatie. Sommige sterrenbeelden kunnen gewoon niet goed met elkaar overweg en hebben de neiging om in conflicten en misverstanden te belanden. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de sterrenbeelden die je beter kunt vermijden als je op zoek bent naar een stabiele en gelukkige relatie.

Sterrenbeelden die niet goed bij elkaar passen

Terwijl astrologie zeker enige waarde kan hebben bij het begrijpen van relaties, is het belangrijk om te onthouden dat persoonlijke compatibiliteit afhankelijk is van veel factoren, waaronder persoonlijke groei, communicatie en wederzijds respect. Sterrenbeeldcompatibiliteit is slechts één aspect van een succesvolle relatie en mag niet de enige factor zijn bij het kiezen van een partner. Het is belangrijk om open te staan voor verschillen en te werken aan het begrijpen en ondersteunen van elkaar, ongeacht de astrologische tekens.

Ram en Stier: Een botsing van ego’s

Het eerste paar dat we moeten bespreken, en dat vaak als een moeilijke combinatie wordt beschouwd, is Ram en Stier. Beide sterrenbeelden hebben sterke persoonlijkheden en zijn gewend aan het hebben van de controle. Ram is energiek, avontuurlijk en wil graag de leiding nemen, terwijl Stier stabiel, koppig en vaak terughoudend is om van koers te veranderen. Deze tegenstellingen kunnen leiden tot heftige discussies en conflicten in de relatie. Ram wil vrijheid en actie, terwijl Stier graag comfort en stabiliteit zoekt. Het is vaak moeilijk voor hen om een gemeenschappelijke basis te vinden.

Tweelingen en Kreeft: Emotionele achtbaan

Tweelingen en Kreeft zijn twee sterrenbeelden die elkaar op emotioneel gebied kunnen uitputten. Tweelingen zijn intellectueel en houden van verandering en avontuur, terwijl Kreeft emotioneel diepgravend en gevoelig is. Dit kan leiden tot misverstanden en frustraties in de relatie. Kreeft heeft behoefte aan emotionele diepgang en stabiliteit, terwijl Tweelingen vaak oppervlakkiger lijken in hun emoties en snel verveeld raken. Het gebrek aan emotionele verbinding kan leiden tot een gevoel van onvervuldheid bij Kreeft, wat de relatie kan ondermijnen.

Leeuw en Maagd: Strijd om controle

Leeuw en Maagd zijn sterrenbeelden met sterk ontwikkelde eigenschappen, maar hun benaderingen verschillen sterk. Leeuw is zelfverzekerd, extravert en houdt van aandacht, terwijl Maagd kritisch, analytisch en meer gereserveerd is. In een relatie tussen deze twee sterrenbeelden kan er een voortdurende strijd om controle ontstaan. Leeuw wil graag bewonderd worden en de leiding nemen, terwijl Maagd de behoefte heeft om alles te perfectioneren en kritiek te leveren. Dit kan tot wrijving leiden en het gevoel van dominantie van Leeuw kan verstikkend zijn voor Maagd.

Schorpioen en Boogschutter: Onverenigbare verlangens

Schorpioen en Boogschutter hebben vaak tegenstrijdige verlangens in een relatie. Schorpioen is diepgaand, gepassioneerd en hecht veel waarde aan intimiteit en diepe connecties. Boogschutter daarentegen is onafhankelijk, avontuurlijk en houdt van vrijheid. Dit kan leiden tot problemen in de relatie, omdat Schorpioen zich vaak gekwetst voelt door de onafhankelijke aard van Boogschutter. Boogschutter kan zich op zijn beurt beperkt voelen door de behoefte aan controle en intensiteit van Schorpioen.

Vissen en Steenbok: Verschillende levenspaden

Tot slot hebben we Vissen en Steenbok, twee sterrenbeelden die vaak een ander levenspad volgen. Vissen is intuïtief, dromerig en zoekt naar spirituele verbindingen, terwijl Steenbok praktisch, ambitieus en gericht op materieel succes is. Deze verschillen in levensdoelen en waarden kunnen leiden tot een gebrek aan begrip in de relatie. Vissen kan zich verwaarloosd voelen door de focus van Steenbok op werk en carrière, terwijl Steenbok de dromerigheid van Vissen als onrealistisch kan beschouwen.

Sterrenbeelden die niet matchen

Rammen kunnen beter geen relatie beginnen met Vissen of Kreeft. Vissen zijn namelijk hooggevoelig, en het impulsieve karakter van Rammen kan uitdagend voor ze zijn. Kreeften kunnen snel beledigd raken door de eerlijkheid van Rammen.

Stieren en Leeuwen zullen het ook moeilijk krijgen samen. Leeuwen hebben veel aandacht en bevestiging nodig, Stieren zullen dit nooit geven. Stieren willen daarnaast graag controle hebben over de relatie, terwijl Leeuwen graag hun zin krijgen. Vroeg of laatst botst dat.

Tweelingen zijn een slechte match met Schorpioenen. Schorpioenen zijn veeleisend en intens, ze hebben hoge verwachtingen van een relatie. Tweelingen zullen zich al gauw ondergesneeuwd voelen.

Kreeften hebben geen match met Watermannen. Ze zijn beide erg begaan met het verzorgen van anderen, maar wanneer ze een relatie met elkaar zouden beginnen, werken ze elkaar tegen. Ze zullen zich altijd op een 2e plek gezet voelen.

Leeuwen en Steenbokken zijn een slechte match. Steenbokken houden van traditie en routine, ze werken hard. Leeuwen leven op het randje, houden niet van plannen en hebben een groot hart. Steenbokken zouden helemaal gek worden van alle zwerfdieren die Leeuwen adopteren.

Maagden en Boogschutters kunnen ook maar beter niet in het huwelijksbootje stappen. Zelfs de meest flexibele Maagden zullen uiteindelijk gefrustreerd raken met betrekking tot het gebrek aan punctualiteit waarover Boogschutters van nature beschikken.

Weegschalen kunnen met heel veel sterrenbeelden overweg, maar de minst goede match zou toch wel Maagd zijn. Weegschalen hebben een grote vechtlust en daar kunnen Maagden echt niet tegen. Maagden zijn daarnaast veel te kritisch voor Weegschalen.

Schorpioenen en Weegschalen zijn ronduit een slechte match. Weegschalen nemen het Schorpioenen kwalijk dat ze slecht zijn in beslissingen nemen en zich niet goed durven te binden. Schorpioenen flirten daarnaast veel, maar kunnen het niet hebben als hun partner dat ook doet.

Boogschutters kunnen niet goed overweg met Steenbokken. Steenbokken vinden het namelijk moeilijk om te leven met iemand die zo van uitgaan en avontuur houdt. Boogschutters zijn gek op spontane acties en debatteren, daar hoef je bij een Steenbok niet mee aan te komen.

Steenbokken zouden geen goede relatie hebben met de super sociale Tweelingen. Steenbokken houden van vastigheid en zekerheid, terwijl Tweelingen van het ene naar het andere projectje fladderen.

Watermannen worden altijd verbluft door Schorpioenen, en niet op een goede manier. Ze begrijpen gewoon niet hoe ze de wereld zo anders kunnen zien. Als ze al een gesprek met elkaar kunnen aanknopen, zal dit niet positief eindigen.

Vissen maken geen goede match met Tweelingen of Weegschalen. Vissen kunnen eigenlijk altijd wel meekomen met iedereen, maar houden van rust en stilte, in tegenstelling tot Tweelingen en Weegschalen. Geen van alle sterrenbeelden kunnen goed omgaan met heftige emoties. Vissen zullen zich al snel niet gesteund voelen.

Als het gaat om relaties en astrologie, is het interessant om te zien hoe de persoonlijkheden van verschillende sterrenbeelden met elkaar kunnen botsen. Terwijl sommige combinaties leiden tot harmonieuze en liefdevolle relaties, zijn er andere die simpelweg niet goed samengaan. In dit artikel zullen we diepgaand kijken naar sterrenbeelden die niet goed bij elkaar passen en waarom.

Ram en Vissen/Kreeft

Rammen kunnen beter geen relatie beginnen met Vissen of Kreeft. Dit komt omdat Vissen bekendstaan om hun hooggevoeligheid, en het impulsieve karakter van Rammen kan voor hen uitdagend zijn. Vissen hebben behoefte aan emotionele stabiliteit en harmonie, terwijl Rammen soms te direct en ongefilterd kunnen zijn, wat Vissen kan kwetsen. Kreeften, aan de andere kant, kunnen snel beledigd raken door de eerlijkheid van Rammen, wat tot wrijving in de relatie kan leiden.

Stier en Leeuw

Stieren en Leeuwen zullen het ook moeilijk krijgen samen. Leeuwen hebben veel aandacht en bevestiging nodig, en ze gedijen in het middelpunt van de belangstelling. Stieren, daarentegen, staan bekend om hun koppigheid en kunnen terughoudend zijn in het geven van de constante bewondering en aandacht die Leeuwen verlangen. Bovendien willen Stieren vaak controle hebben over de relatie, terwijl Leeuwen graag hun zin krijgen. Deze strijd om controle en aandacht kan leiden tot spanningen en conflicten in de relatie.

Tweelingen en Schorpioen

Tweelingen zijn een slechte match met Schorpioenen. Schorpioenen staan bekend om hun diepgaande en intense emotionele aard. Ze hebben hoge verwachtingen van een relatie en hechten veel waarde aan diepe verbindingen. Tweelingen daarentegen zijn vaak meer oppervlakkig en veranderlijk van aard, waardoor ze moeilijk kunnen voldoen aan de intensiteit die Schorpioenen zoeken. Schorpioenen zullen zich al snel onbegrepen en ondergewaardeerd voelen in een relatie met Tweelingen.

Kreeft en Waterman

Kreeften hebben geen match met Watermannen. Beide tekens zijn over het algemeen zorgzaam en begaan met het welzijn van anderen. Echter, wanneer ze een relatie met elkaar zouden beginnen, kunnen ze elkaars inspanningen om anderen te helpen in de weg zitten. Beide tekenen hebben de neiging om de behoeften van anderen op de eerste plaats te zetten, waardoor ze zichzelf vaak op de tweede plek zetten in hun eigen relatie. Dit kan leiden tot gevoelens van verwaarlozing en ontevredenheid.

Leeuw en Steenbok

Leeuwen en Steenbokken zijn een slechte match. Steenbokken houden van traditie, routine en hard werken om hun doelen te bereiken. Leeuwen, daarentegen, leven op het randje, houden niet van strakke planningen en hebben een groot hart vol passie en spontaniteit. Steenbokken zouden helemaal gek worden van alle zwerfdieren die Leeuwen adopteren in hun zoektocht naar avontuur. Deze fundamentele verschillen in levensstijl en prioriteiten kunnen leiden tot onverenigbaarheid in de relatie.

Maagd en Boogschutter

Maagden en Boogschutters kunnen ook maar beter niet in het huwelijksbootje stappen. Zelfs de meest flexibele Maagden zullen uiteindelijk gefrustreerd raken met betrekking tot het gebrek aan punctualiteit waarover Boogschutters van nature beschikken. Maagden hechten veel waarde aan structuur, planning en efficiëntie, terwijl Boogschutters vaak geneigd zijn om spontane acties te ondernemen en hun tijd flexibel in te delen. Deze tegenstelling in levensstijl en prioriteiten kan leiden tot wrijving in de relatie.

Weegschaal en Maagd

Weegschalen kunnen met heel veel sterrenbeelden overweg, maar de minst goede match zou toch wel Maagd zijn. Weegschalen hebben een grote vechtlust en houden van harmonie en schoonheid in hun relaties. Maagden staan bekend om hun kritische aard en neiging tot perfectionisme. Weegschalen kunnen zich snel overweldigd voelen door de kritische blik van Maagden, wat kan leiden tot spanning en ontevredenheid in de relatie.

Schorpioen en Weegschaal

Schorpioenen en Weegschalen zijn ronduit een slechte match. Weegschalen nemen het Schorpioenen kwalijk dat ze moeite hebben met beslissingen nemen en zich niet goed durven te binden. Schorpioenen, daarentegen, zijn van nature flirterig en hebben de neiging om emotioneel diepe banden te smeden. Als een Weegschaal een Schorpioen betrapt op flirten of het hebben van sterke emotionele banden buiten de relatie, kan dit leiden tot jaloezie en vertrouwenskwesties.

Boogschutter en Steenbok

Boogschutters kunnen niet goed overweg met Steenbokken. Steenbokken vinden het namelijk moeilijk om te leven met iemand die zo van uitgaan en avontuur houdt. Boogschutters gedijen op spontane acties, reizen en intellectuele uitdagingen, wat niet goed past bij de behoefte van Steenbokken aan stabiliteit en zekerheid. Deze tegenstrijdige behoeften kunnen leiden tot conflicten en onverenigbaarheid in de relatie.

Steenbok en Tweeling

Steenbokken zouden geen goede relatie hebben met de super sociale Tweelingen. Steenbokken hechten veel waarde aan vastigheid en zekerheid in hun leven, terwijl Tweelingen van het ene naar het andere projectje fladderen en houden van variatie en spontaniteit. Deze tegenstrijdige levensstijlen kunnen leiden tot onbegrip en frustratie in een relatie tussen deze tekens.

Waterman en Schorpioen

Watermannen worden altijd verbluft door Schorpioenen, en niet op een goede manier. Watermannen hebben een sterke drang naar vrijheid en onafhankelijkheid, terwijl Schorpioenen de neiging hebben om diepe emotionele verbintenissen te zoeken en jaloers kunnen zijn. Deze tegenstrijdige behoeften en verlangens kunnen leiden tot conflicten en misverstanden in de relatie.

Vissen en Tweelingen/Weegschalen

Vissen maken geen goede match met Tweelingen of Weegschalen. Vissen zijn over het algemeen meegaand en vredelievend, en ze houden van rust en stilte. In tegenstelling tot Tweelingen en Weegschalen, die vaak extravert en sociaal zijn, kunnen Vissen overweldigd raken door heftige emoties en drukke sociale situaties. Geen van deze sterrenbeelden kan goed omgaan met de emotionele intensiteit en sociale behoeften van de anderen, wat kan leiden tot gevoelens van onbegrip en isolatie.

In conclusie, terwijl astrologie interessante inzichten kan bieden in relaties, is het belangrijk op te merken dat persoonlijke compatibiliteit afhangt van tal van factoren, waaronder individuele persoonlijkheden, levensomstandigheden en bereidheid om aan de relatie te werken. Het is raadzaam om niet uitsluitend op astrologie te vertrouwen bij het kiezen van een partner, maar in plaats daarvan open te staan voor communicatie, begrip en compromissen in elke relatie.

You may also like